Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Децата от „Арлекино” на една сцена с Орлин Горанов

Децата от вокална група „Арлекино” при НЧ „Съгласие 1869” ще вземат участие в концертите на Орлин Горанов и Плевенска филхармония на 11 и 12 март в зала „Емил Димитров”. Всички 22 млади изпълнители ще се включат с пет от най-обичаните песни от български филми. Песните от „Неочаквана ваканция” и „Рицарят на бялата дама” ще изпълнят сами, а тези от „Войната на таралежите”, „Васко да Гама от село Рупча” и „Патилата на Спас и Нели” заедно с Орлин Горанов.
Репетициите вече текат под ръководството на Виолета Боянова. Вълнението е голямо – не само от първото участие на малките изпълнители на една сцена с големи български звезди и под акомпанимента на жива музика, но и заради предизвикателството да накарат песните от детството на техните родители да звучат като в оригинал.
Концертът с песни от любими български филми, който поради големия интерес ще се проведе в две последователни вечери, е по повод 100 години българско кино. Диригент е Левон Манукян, който заедно с Георги Милтиядов е автор на аранжиментите и оркестрацията. Солисти ще са Орлин Горанов и Галя Ичеренска. Идеята, сценарият и мултимедията за концерта са на Юлия Манукян.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria