Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Изложба с прегръдка и послание за любов в НЧ "Съгласие 1869"

Четири млади художнички - Румяна Живкова, Владимира Йорданова, Ралица Петрова и Милена Русинова, откриха общата си изложба във фоайето на читалище „Съгласие 1869”. Вернисажът е по покана на ръководството и по инициатива на една от авторките – Владимира Йорданова. "Днес се отбелязват два празника - Бабин ден и Световния ден на прегръдката. Точно в този ден тези красиви млади дами със своите картини отправят своя поздрав и послание за много прегръдки – от любов, от щастие, от радост", каза при откриването секретарят на читалището Маргарита Лазарова. Тя пожела на художничките от името на ръководството на НЧ "Съгласие 1869" здраве, успехи и щастие от искрени прегръдки.
В изложбата са включени 19 живописни творби - предимно пейзажи, които ще останат в читалището до края на месеца.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria