Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Талантите на "Съгласие 1869" в Коледен благотворителен бал

С много настроение, музика, танци и артистични изненади премина Коледният благотворителен бал в НЧ "Съгласие 1869". Пред гостите се изявиха възпитаниците на Балетната школа, Студиото за класически танци, ФА „Мизия“, вокална група „Арлекино“. Поздрав поднесоха и малките флейтисти от школата на Женя Добрикова. В Коледния базар се предлагаха специално изработените за случая картини и коледни картички от малките художници към Детската Арт занималня с ръководител Владимира Йорданова, както и голям цветен календар на читалище „Съгласие“. Събраните в него 300 лв. ще се използват за стимулиране дейността на всички школи при НЧ „Съгласие 1869“.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria