Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Участие в Коледните тържества на децата от НЧ "Съгласие"

В редица инициативи, посветени на светлите Коледни празници, ще участват децата от съставите при НЧ "Съгласие 1869".

Студио за класически танци с ръководител Маня Николова ще вземе участие в концерта "Оперетна гала", който ще се проведе на 17 декември, от 19 часа в ДКТ "Иван Радоев".

Вокална група "Арлекино" ще зарадва публиката в три тържества. На 16 декември децата ще пеят в Коледен концерт във Военен клуб от 18.30 ч; на 20 декември - в Коледен концерт в Мол Панорама от 10.45 ч. и на 23 декември в Празничен коледен концерт, организатор Съюза на пенсионерите, който ще се проведе в ДКТ "Иван Радоев" от 15.30 ч.

ФА "Мизия" ще вземе участие в Коледния концерт на площада, организиран от Община Плевен на 22 декември.

На 17 декември от 10,30 ч. в Библиотеката ще се проведе конкурс за най-красива коледна картичка, най-оригинално коледно пожелание и коледна рисунка. Мотото е "Магията на коледната нощ", а в конкурса участват деца начален курс на ОУ "Йордан Йовков", НУИ "П. Пипков" и СОУ "Хр. Смирненски".


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria