Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

НЧ "Съгласие" предаде документи на "Държавен архив" - Плевен

Във връзка със Закона за Националния архивен фонд от 2007 г. и Наредбата за реда за организирането, обработването, експертизата, съхраняването и използването на документите в учрежденските архиви на държавните и общински институции от 2009 г., постояннодействаща експертна комисия, назначена със заповед № 20/20.10.2015 г. на Председателя на читалището Ивайло Атанасов, под методическото ръководство на “Държавен архив” – Плевен, обработи читалищния архив за 10-годишен период. Съставени са инвентарни описи на документите за постоянно запазване по раздели: ръководна и библиотечна дейност, планиране и отчетност на библиотечната и цялостната читалищна дейност, финансова дейност, фотодокументи – общо 96 архивни единици; описи на документи от справочно значение, определени като неценни.
Обработеният архив е класифициран в съответните документи /протоколи, поздравителни адреси, грамоти, информации и предложения по дейността на читалището и др/, които предадохме в “Държавен архив”-Плевен. Тази процедура е важна стъпка в съхраняването на 146-годишната история на читалището, основополагаща културна институция за Плевен и региона.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria