Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Читалище Съгласие" поздрави проф. Мария Младенова за 70-ия й юбилей

По повод 70-годишнината на проф.дфн Мария Младенова в УниБИТ се организира юбилейно тържество за представяне на книгата “Мария Младенова – биобиблиография”. По покана на автора на книгата Ваня Аврамова представители на читалището присъстваха на събитието, което се състоя на 21.10.2015 г. в зала “Тържествена” на УниБИТ и бе открито лично от ректора проф.д.ик.н.Стоян Денчев. В присъствието на студенти, преподаватели, изследователи в областта на библиотекознанието от Университета - организатор и домакин, от СУ “Св.Климент Охридски”, Национална библиотека “Св.св.Кирил и Методий”, Българска библиотечно-информационна асоциация /ББИА/, регионални библиотеки и други представители на общността, в презентацията на книгата бе подчертано дългогодишното ползотворно сътрудничество на читалищната библиотека с проф. Младенова, в т.ч. съвместно издадените книги. В знак на уважение секретарят на читалището Маргарита Лазарова връчи на проф. Младенова поздравителен адрес и картина.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria