Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Екип на НЧ "Съгласие 1869" участва в обучение “Управление на проекти по програма БГ08 “Културно наследство и съвременни изкуства”

В специализирано обучение “Управление на проекти по програма БГ08 “Културно наследство и съвременни изкуства” участва екип на читалището. Обучението бе организирано в края на м. септември съвместно от Програмата и Министерство на културата за бенефициенти. Читалището участва в качеството си на партньор по проект“Дигитална културна съкровищница “Север+”: документиране, запазване и предоставяне широк обществен достъп до културното наследство в библиотеки, музеи, архиви и галерии в северна и централна България” на РБ “П.Р.Славейков”, Велико Търново.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria