Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Творчески сезон 2015/2016

На 1 октомври Балетната школа при читалище „Съгласие 1869“ открива новия си творчески сезон 2015/2016г.
Главен художествен ръководител на школата е Маня Николова, а преподаватели Валя Козовска и Оля Стоянова, корепетитор Илина Павлова.
Приемните изпити за всички желаещи да се докоснат до танца деца ще се проведат на 28 и 29 септември от 16.00 ч. до 19.00 ч. в балетната зала на читалището.
В Балетната школа се изучават основи на класическия танц, модерни танцови техники, характерни и исторически танци, ритмика и пластика, палцова техника.

През новия творчески сезон читалището ще предложи разнообразни възможности за творчество и изява на всички желаещи: Фолклорен ансамбъл „Мизия“ с Детска танцова школа и клуб „Кайлъка“ с художествен ръководител Михаил Денев; Вокална група за поп и рок музика „Арлекино” с художествен ръководител Виолета Боянова; Модерен балет с художествен ръководител Лили Желязкова и най-новата формация – Литературен клуб „Слово” с творчески ръководител Лалка Павлова.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria