Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Зала „Емил Димитров” става по-светла и модерна от новия сезон

В по-уютна, светла и модерна зала ще посрещне зрителите през новия творчески сезон НЧ „Съгласие 1869”. За четвърта поредна година през лятото продължават неотложните ремонти в читалището. Те започнаха веднага след последния концерт „Децата на Плевен” на 8 юни и ще приключат до края на месец август. Най-трудоемката и важна част от тях е ремонтът на тавана на зала „Емил Димитров”, което включва цялостно боядисване, подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи, пълно обновяване на кабината за техническия персонал, предназначена за обслужване на всички видове спектакли, които се провеждат тук.
Завършена е подмяната на прозорците по фасадата на сградата, пренаредени и подновени са някои от стелажите в книгохранилището на библиотеката.
„Всеки заработен лев намира своето място и това ще си личи от пръв поглед още с влизането в залата през новия сезон. Тя ще бъде по-приятна и по-уютна за публиката”, обещава секретарят на читалището Маргарита Лазарова.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria