Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Заслужени аплаузи за "ДЕЦАТА НА ПЛЕВЕН"

Заслужени бяха аплодисментите, които получиха младите таланти в спектакъла "Децата на Плевен". Препълнената зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие" бурно аплодира децата от школите при читалището: новосформираната вокална група „Арлекино” с художествен ръководител Виолета Боянова, Балетната школа с художествен ръководител Маня Николова, ФА „Мизия” с художествен ръководител Михаил Денев.Режисурата на спектакъла е на Георги Енчев, сценичното оформление е на Иван Велчев-Йово, аранжиментът и музикалното оформление – на Максим Горанов, а абединяващото звено в спектакъла бяха деца от Детската театрална студия при ДКТ „Иван Радоев”, партньори по проекта. Репертоарът на "Арлекино" включва песни от различни жанрове, които бяха допълнени с танцовите изпълнения на връстниците им - класически, модерни и народни танци. Финалът беше изненадващ и много сладък - торта по повод рождението на "Арлекино", с която се почерпиха всички участници.
Откъси от спектакъла можете да видите на този адрес: https://www.youtube.com/watch?v=Z1tTDpgYSTo


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria