Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Формациите при НЧ "Съгласие 1869" се събират в голям общ концерт

На 08.06.2015 /понеделник/ от 19.00 ч. на сцената на читалище „Съгласие 1869” ще бъде представен новият спектакъл „Децата на Плевен”, реализиран с финансовото съдействие на Община Плевен. Спектакълът е по Програмата на Общината за финансиране проекти на културни организации през 2015 г.
Участие ще вземат възпитаници на школите при читалището: новосформираната вокална група „Арлекино” с художествен ръководител Виолета Боянова, Балетната школа с художествен ръководител Маня Николова, ФА „Мизия” с художествен ръководител Михаил Денев. Обединяващото звено в спектакъла са деца от Детската театрална студия при ДКТ „Иван Радоев”, партньори по проекта.
Режисурата на спектакъла е дело на Георги Енчев, сценичното оформление е на Иван Велчев-Йово, аранжиментът и музикалното оформление - на Максим Горанов.
Проектът има за задача да покаже, че талантливите деца на Плевен могат като истински професионалисти да владеят сцената и публиката.
Вход свободен, заповядайте да се насладим на таланта на нашите деца!


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria