Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Среща с Елена Хайтова и Никола Гигов

На 2 юни, от 17 часа, в ХГ "Дарение Светлин Русев" ще се проведе среща с Елена Хайтова и Никола Гигов. Организатори на проявата са читалище "Съгласие 1869" и ХГ "Дарение Светлин Русев".
Мотото на вечерта е "Възторг и страдание на българското слово", а по темата ще разсъждават плевенски творци и културни дейци. Ще бъде представена и новата книга на Никола Гигов за Валя Балканска.
На следващия ден - 3 юни, Елена Хайтова и Никола Гигов ще се срещнат с осмокласници от ГПЧЕ и ДФСГ "Интелект", с които ще дискутират творчеството на Николай Хайтов.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria