Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Песните на "Арлекино" и "Приказка за Пепеляшка" за Деня на детето 1-и юни

Имаме удоволствието да Ви поканим на Празника на детето – 1 юни, организиран от НЧ „Съгласие 1869”.
От 18 часа, пред сградата на читалището, за пръв път пред публика ще бъдат представени песни от репертоара на най-новия състав при „Съгласие 1869” - вокална група „Арлекино”. Преди дни талантливите деца направиха професионални записи на 12 песни в студиото на Максим Горанов. Те са част от проекта „Децата на Плевен”, който се реализира с финансовото съдействие на Община Плевен, и ще бъдат включени в CD, както и в основата на мюзикъл, който ще се осъществи през следващия творчески сезон.
Веднага след концерта на „Арлекино” – в 19 часа, в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие 1869” започва последното представление за сезон 2014/15 г. на една от най-успешните ни постановки - „Приказка за Пепеляшка”. Спектакълът е продукция на Балетната школа при читалището по проект, също финансиран със съдействието на Община Плевен. От премиерата през март до днес, в изиграните 14 представления над 5000 деца успяха да се докоснат до магията на танца. В гала концерта, в който за 15-и път ще се разтвори завесата пред младите таланти, ще вземат участие всички близо 100 възпитаници на Балетната школа.
На празника, посветен на Деня на детето - 1-и юни, се очаква да присъства председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria