Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Балерини от Студиото за класически танци при НЧ „Съгласие 1869” взеха участие в „Царицата на чардаша”

Шест момичета от Студиото за класически танци при НЧ „Съгласие 1869” с художествен ръководител Маня Николова, взеха участие в оперетата „Царицата на чардаша”. Танцът им с Велин Михайлов, който изигра ролята на Бони, беше посрещнат с бурни аплодисменти от публиката.
Световноизвестната оперета на Имре Калман отново оживя в продукцията на Плевенска филхармония и с яркото присъствие на големия Арон Аронов, който освен Фери Бачи, влезе в ролята на сладкодумен разказвач. В концерт-спектакъла взеха участие плеяда известни оперни изпълнители - Шмилена Султанова (Силва), Яница Нешева (Щаси), Велин Михайлов (Бони), Анелия Дечева (Цилика); Общински хор „Гена Димитрова”. Диригент бе Славей Тинчев.
Видео от танца на балерините: https://www.youtube.com/watch?v=hHKkiegWE60
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria