Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Първа награда за танцьорите от ФА "МИЗИЯ" от "Болярско надиграване"

С първа награда от Петия национален фолкорен фестивал "Болярско Надиграване” се върнаха децата от Фолклорен ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие 1869” с главен художествен ръководител Михаил Денев. В същия фестивал танцьорите от клуб „Кайлъка” спечелиха наградата на спонсорите. Фестивалът се проведе този уикенд в Дворец на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново.
Плевенските деца са изправили на крака публиката и журито с изпълненията си на танцови композиции от Северняшката и Тракийската област. Те са преборили конкуренцията на още 12 състава от цяла България във възрастовата група до 11 г. В танците са участвали 24 танцьори, като най-малкият от тях е на 8 години, сподели Денев. Детският конкурс е протекъл под мотото „Малките големи танцьори” и изпълненията са били оценявани от професионално жури в състав: председател Никола Колев – преподавател в Хореографското училище, Румян Занев – гл. художествен ръководител на Разградския ансамбъл и ст. ас. Благовеста Калчева.
„Усещането през тези мигове как те аплодират, дори и журито, как те обявяват за победител, е неповторимо. Ликуването на децата - това остава. Другото е един ламиниран лист и някакъв предмет…”, сподели веднага след завръщането си от надпреварата в Старата столица Михаил Денев.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria