Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"ДЕЦАТА НА ПЛЕВЕН" - най-новият проект на НЧ"Съгласие 1869"

„Децата на Плевен” е заглавието на най-новия проект на читалище „Съгласие 1869”. Проектът е одобрен на последната сесия за кандидатстване по Раздел 3 от Културния календар на Община Плевен. Стойността на проекта е около 8000 лв., финансовата подкрепа от Общината е 70%.
Акцент във вокално-танцовия спектакъл ще бъде най-новата формация на читалището – вокална група „Арлекино”. Тя беше сформирана през февруари с деца на възраст от 7-16 години – сполучливо подбрани като гласове от професионалистите Максим Горанов, Анелия Дечева и Виолета Боянова, която е ръководител на групата. Освен вокалните изпълнения, в спектакъла ще бъдат включени изпълнения на вече познатите формации при читалището – Балетната школа, фолклорен ансамбъл „Мизия”, както и малките артисти от Детската театрална студия при ДКТ „Иван Радоев”. Спектакълът ще бъде реализиран не по-късно от 10 юни.
Това е 5-ият проект за две години, който читалище „Съгласие 1869” печели в Раздел 3 на Културния календар на Община Плевен.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria