Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Първокласникът Виктор е Зрител №4000 на "Приказка за Пепеляшка"

8-годишният Виктор Калоянов Ванев от I "а" клас от НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен, е 4 000-ият зрител на балетния спектакъл „Приказка за Пепеляшка”. Това му донесе чисто нов таблет. Мястото му - 2 на ред 1 зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869", беше изтеглено чрез жребий. Виктор е отличник в класа и е спечелил максимален брой точки в състезанието „Математическо кенгуру”. Подаръкът му връчи зам.-кметът на Община Плевен Стефан Петков. Той пожела на постановката да бъде посетена от 5-хилядния и 10-хилядния си зрител.
Зам.-кметът припомни, че "Приказка за Пепеляшка" е поредният успешен проект на читалище "Съгласие". Той е финансиран от Община Плевен и е включен в Раздел 3 на Културния календар. 4 000 души няма дори на мач "Левски" - ЦСК, а в Плевен 4000 деца са гледали балетен спектакъл в читалище "Съгласие", подчерта зам.-кметът.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria