Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

ПОД ЗНАКА НА МУЗИКАТА, ТАНЦИТЕ И ТЕАТЪРА


Акцентите в проявите на читалище „ Съгласие 1869” през месец юни:

06.06.2010г.: РЕГИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН ПРЕГЛЕД, организиран от Областна администрация чрез Регионален експертно-консултантски и информационен център и читалище „ Съгласие 1869” като предварителен кръг за избор на участници в 10-я юбилеен фестивал „ Копривщица 2010”. Във фолклорната надпревара се включиха общо 22 състава и много индивидуални изпълнители от 17 читалища на 9 общини в Плевенска област, оценявани от жури с председател ст.н.с.ІІ ст. д-р Ваня Матеева от Института за фолклор при БАН и членове - ръководителят на отдел"Етнография" в РИМ Плевен и Антоанета Мачева от РКЕИЦ Плевен.
Прегледът бе открит от Секретаря на читалището-домакин Маргарита Лазарова, а участницитебяха приветствани от г-н Тошко Гетов, зам.областен управител.

10.06.2010 г.: КОНЦЕРТ „ В ПАМЕТ НА ГЕНА ДИМИТРОВА”, организиран по инициатива на Читалищното настоятелство като съвместна проява на Плевенска Филхармония и ученици на оперната легенда в зала „ Емил Димитров” на читалището. Възпитаниците на примата - Елена Баръмова, Стефан Владимиров, Баясгалан Дашням и лауреата от Втория национален конкурс за млади оперни певци „ Гена Димитрова”- Александър Носиков подариха на публиката незабравими изпълнения.

14.06.2010г.: „ВЕНДА И ПРИЯТЕЛИ” - годишен концерт на студио за модерен балет „ Венда” с художествен ръководител Венцислав Петков, с който бе отпразнувана и 5-та годишнина от създаването на Студиото. Участието на Брейк формация „ Ефект” при читалище „ Извор”, хип - хоп формация „ PURPLE STAINS” и клуб по спортни танци „ Дъга” при читалище „ Съгласие” превърна концерта в „ експлозия от красота и ритъм".

21.06.2010г.: МЕЖДУНАРОДЕНИЯТ ДЕН НА МУЗИКАТА бе отбелязан с годишния концерт на Школата по пиано с ръководител Милена Спасова, чиито възпитаници потвърдиха с изпълненията си своите музикални възможности и творческо израстване.

23.06.2010 г.: С ТЕАТРАЛНИЯТ СПЕКТАКЪЛ „УМИРАЙ ЛЕСНО” на сцената на читалище „ Съгласие” гостува ДКТ "Иван Димов" гр.Хасково. Съвместната постановка на Хасковския театър и Театър 199, с режисьор незабравимия Крикор Азарян и представена от тандема Тодор Колев и Валентин Танев, завладя публиката с актуалната тематика, актьорската игра и музикално - сценичното оформление.

30.06.2010 г. ГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА КЛУБ ПО СПОРТНИ ТАНЦИ "ДЪГА" с треньор Жени Василева, който зарадва любителите на танцовото изкуство както с класически изпълнения на латиноамерикански танци, така и с танцови вариации на хитова музика и доказа безспорния професионализъм на ръководителя и творческите постижения на възпитаниците на клуба.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria