Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"ПРИКАЗКА ЗА ПЕПЕЛЯШКА"

Пред препълнената зала "Емил Димитров" снощи се състоя премиерата на най-новата постановка на Балетната школа при читалище "Съгласие 1869" - "Приказка за Пепеляшка". Сълзи имаше в очите и на децата на сцената, и на публиката в залата.
Заедно с безрезервната подкрепа на ръководството на читалище "Съгласие 1869", екипът от професионалисти, който създаде спектакъла - режисьорът Георги Енчев, хореографът Маня Николова, сценографът Иван Велчев - Йово, репетиторът Валя Козовска и Илина Павлова, чийто е подборът на музиката, показа на децата, какво значи да си истински артист. Репетициите продължиха месеци наред, в свободното време, ваканциите, когато съучениците се забавляваха...
Децата показаха, че могат - да бъдат дисциплинирани, издръжливи и отговорни. Да дават на сцената всичко от себе си, да преглъщат сълзите и да се усмихват. Удовлетворението идва накрая, когато публиката се изправи на крака и ги аплодира за показаното на сцената.

За 60 години от своето съществуване Балетната школа при читалище "Съгласие" не веднъж категорично е заявявала своята достойна позиция в културния живот на града. Със спектаклите, които прави, с децата, които учи и с публиката, която възпитава. И заслужава много повече от аплодисментите в края на поредното представление.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria