Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"Бал с маски" в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие"

След „Кармен”, „Бохеми”, „Травиата” и др., плевенчани отново имаха възможност да се насладят на изпълненията на превъзходни солисти, които градят кариера по световните сцени. Заедно с Оркестра Симфоника и под палката на Константин Руитс, в ролите на една от най-известните опери на Верди - "Бал с маски", се изявиха солистите: Макс Хота (Рикардо), Паоло Руджиеро (Ренато), Виолета Лазин (Амелия), Лилиана Матей (Улрика), Паулине Рулард (Оскар), Николай Бачев (Самуел), Тихомир Андролов (Том), Ангел Спасов (Силвано). В концерта взе участие и хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria