Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Вокална група "Арлекино" се събира за първа репетиция

Над 30 талантливи деца се включиха в прослушването за новата вокална група „Арлекино”, което се проведе в петък. Емоционално и много отговорно те и техните родители приеха предизвикателството, отправено от читалище „Съгласие” - като инициатор на идеята, и професионалистите Максим Горанов, Анелия Дечева и Виолета Боянова, които оценяваха кандидатите и под чието ръководство ще са бъдещите им изяви. 90% от явилите се деца бяха изключително музикални и точни в изпълненията си и ние останахме силно впечатлени, сподели след прослушването Анелия Дечева. Утре е първата репетиция на двете групи, които ще вземат участие в състава на „Арлекино”. Най-голям е съставът на първата възрастова група – I-IV клас, като най-малката участничка в нея ще бъде първокласничка през септември. По-големите изпълнители са 8, с трима от които ще се провеждат индивидуални занимания. Дечева обеща, че първата среща с плевенската публика на група „Арлекино” ще бъде около Великден.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria