Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Руслан Мъйнов с втори концерт в „Съгласие”

Заради изключително големия интерес, Руслан Мъйнов ще изнесе за втори път в Плевен концерта си с руски романси и песни от филми на руското кино. При първото му гостуване в края на ноември миналата година билетите свършиха буквално за часове. Почитателите на харизматичния изпълнител имат още един шанс да се докоснат до неговото творчество.
Концертът ще се състои на 4 февруари (сряда), от 19 часа, в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие”. Билетите са на цена от 8 и 10 лв. и могат да се закупят от Касата при Читалището всеки делничен ден от 11 до 18 часа.
Добилия изключителна популярност концерт на Руслан Мъйнов беше изнасян два пъти в Зала 1 на НДК. В програмата са включени цигански романси, добили световна популярност като „Очи чeрные”, „От зари до зари”, „Нане цоха”, „Андрю вердан”, „Парамела”; песни от филми на голямото руско кино, сред които „Диамантената ръка”, „Кавказка пленница”, „Тримата мускетари”, както и военните песни „Смуглянка”, „Ваше благородие” и други.
Всички песни са със специална оркестрация, дело на Левон Манукян и на 15-годишния Георги Милтиядов. Концертът е под диригентството на Левон Манукян и с участието на Симфоничен оркестър Шумен.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria