Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

С грандиозен спектакъл ФА "Мизия" отбеляза 35-годишнината си

С двучасовия грандиозен спектакъл „Хубост за бъдни времена” Фолклорен ансамбъл “Мизия” при читалище „Съгласие” отбеляза 35 години от създаването си. Препълнената зала на театъра дълго аплодира изпълненията на малките, големи и още по-големи танцьори, които под ръководството на главния художествен ръководител Михаил Денев и хореографа Биляна Денева показаха красотата на българския фолклор.
Зам.-кметът Стефан Петков прочете поздравителен адрес от името на община Плевен. По повод 145-годишнината на читалище „Съгласие 1869” и 35 г. от основаването на ФА „Мизия”, той връчи почетния плакет на общината на юбилярите. ”Удовлетворени сме, че този художествен проект на читалище „Съгласие” защити своите достойнства и заслужи партньорството на община Плевен чрез оказаната финансова подкрепа от нейна страна. Убедени сме, че няма сърце, което да не трепне от ритмите, думите, стъпките на нашия фолклор. Всички ние заслужено можем да се гордеем с ансамбъл „Мизия”, се казва в поздравителния адрес.
Секретарят на читалището Маргарита Лазарова още веднъж благодари за помощта на всички, които през годините са подкрепяли дейността и изявите на художествените колективи при културния институт.
След финалния танц, в който заедно на сцената танцуваха две поколения танцьори на „Мизия”, ръководителят и създател на ансамбъла Михаил Денев излезе на сцената и се поклони на своите възпитаници. Това изкуство е простичко, но ти трябва много култура, за да го разбираш, цитира той думите на Филип Кутев.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria