Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

ТОПКОМЕДИЯТА "ГОЛЕМАНОВ" НА СЦЕНАТА В "СЪГЛАСИЕ"

Звездите от култовата комедийна програма „Комиците” и сериала „Столичани в повече” Любо Нейков и Силвия Лулчева ще разсмиват плевенската публика с превъплащенията си като Големанов и Премиершата в най-поставяната българска комедия.
Комедията „Големанов” може да гледате само на 18.12.2014 г., четвъртък, от 19 ч. на сцената на Читалище "Съгласие" - Плевен.Със спектакъла в Плевен звездната трупа ще отзнаменува пет години от първото представление на една от най-гледаните постановки на родната сцена.
В останалите роли на все така актуалната пиеса зрителите могат да видят и своите любимци Мария Статулова, Стефан Рядков, Мирослав Косев и Елена Петрова.
Билети на касата в Читалището. Работно време на касата - всеки ден от 10 до 19 ч.

Той е олицетворение на вманиачения кандидат за министерско кресло.Той е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава.Той е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже. Над всичко разбира се в тази забележителна комедия стои самият Големанов и неслучайно след Бай Ганьо, Големанов е най-популярният български литературен герой, а пиесата"Големанов" заема първо място в творчеството на най-големия български комедиограф Ст. Л. Костов.

Телефон за резервации и информация: 0888 06 13 12© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria