Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Балерините показват наученото през годината в открити уроци

На 17 и 18 декември ще се проведат традиционните коледни открити уроци на Балетната школа и Студиото за класически танци при читалище "Съгласие 1969". Децата ще покажат наученото през годината - различни стилове на танца, балетна техника и т. н. и ще покажат танц-изненада пред родители, приятели и близки. Най-малките ще получат и подаръци от Дядо Коледа.
В Балетната школа и Студиото за класически танци при читалище "Съгласие" изкуството на танца изучават над 100 деца на възраст от 4 до 19 г. Художествен ръководител е Маня Николова, преподаватели - Валя Козовска и Оля Стоянова.
Веднага след празниците започват репетициите за поредния спектакъл на Школата, който този път ще разкаже с помощта на музиката и танца приказката за Пепеляшка.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria