Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

23 април - Световeн ден на книгата и авторското право

С поредица от инициативи библиотеката отбелязва 23 април - Световният ден на книгата и авторското право. Изработени са и са предложени на всички плевенски училища примерни списъци за лятно четене, съобразени с възрастта на учениците от 1. – 12. клас и с учебните програми на МОМН. Библиотеката предлага на учители и ученици актуална информация за художествена литература и учебни помагала за домашно ползване и работа в читалня. За ползване в читалнята от издателства „Анубис”, „Булвест” и „Просвета” са осигурени всички сборници с тестове за външно оценяване на учениците от 4. до 7. клас.
На 20 април първокласници от СОУ „Стоян Заимов” с учители Мая Николова, Венелина Александрова, Емилия Янева и Дияна Попова осъществиха своята първа среща с книгата. Библиотекарката от отдела за деца, Ваня Деянова, ги запозна с историята на библиотеката и начина на подреждане на книгите, подари на всяко дете Молбата на книгата, а на учителите – книгата „Сенки от стария Плевен” на писателя Георги Домусчиев. На екскурзия в библиотеката очакваме и малките ученици от училище „Единство”, „Христо Ботев”, „Отец Паисий”.
Стремежът ни е да стимулираме детското четене, да провокираме интерес към знание и творчество чрез традиционните практики и новите модерни технологии. В духа на традиционно добрите отношения се надяваме, че срещите с библиотеката ще продължават във времето.

Библиотеката обявява 23 април за ден на читателя – записване на деца и възрастни без такса до края на 2010 година.
Препоръчителните списъци за четене можете да намерите на меню " Библиотека" на нашата страница.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria