Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

С изпълнения на ФА "Мизия" поздравихме жителите на Къртожабене

Много настроение създадоха танцьорите на фолклорен ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие” на жителите на село Къртожабене. Въпреки дъждовния ноемврийския ден пред кметството се извиха кръшни хора, на които редом до танцьорите се хванаха и много от зрителите. Певицата Мария Тодорова поддържаше духа на празника с изпълнения на любими народни песни. Поводът за гостуването е както сборът на селото, така и предстоящото откриване на клон на читалище „Съгласие” в Къртожабене. Кметският наместник Борис Влахлийски изрази задоволството си от факта, че след 60 години за първи път в сградата на кметството – бивше училище, влизат толкова много деца. Той отново припомни, че от януари месец в едно от помещенията на кметството ще бъде настанена библиотеката, за която от читалището ще дарят на първо време 1000 тома литература.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria