Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Книгата за най-успешния кмет на Плевен представиха в читалище "Съгласие"

Второто допълнено издание на книгата „Кметът Иван Миндиликов и неговото време“ с автор Маргарита Господинова – Дешкова бе представено в читалище „Съгласие“. Проявата се организира съвместно с Регионалния исторически музей - Плевен. Специален гост на представянето бе дъщерята на Иван Миндиликов – Райна Несторова.
Събитието откри секретарят на читалище „Съгласие“ Маргарита Лазарова. Тя подчерта, че Миндиликов е личност със заслуги за развитието на Плевен, както и в частност за това на „Съгласие“. Той е бил член на читалищното настоятелство в един тежък период от развитието на културния институт, когато той след голям пожар губи част от своята собственост.
И.д. директор на РИМ – Плевен, Нели Дакова представи книгата, като изтъкна значими факти от управлението на Миндиликов (1923-1931) и неговите заслуги за развитието на Плевен. В изданието е включен богат фактологичен материал – протоколните и заповедни книги на плевенския градски общински съвет и на местния периодичен печат.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria