Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Представяне на биобиблиографиите на Петър Ненков, Иван Данов и Ячо Хлебаров

На 23 октомври, четвъртък, от 14 часа, във фоайето на читалище „Съгласие” ще бъде открита фотодокументална изложба. Веднага след това доц. Д-р Цветанка Панчева ще представи биобиблиографиите на Петър Ненков, Иван Данов и Ячо Хлебаров – основоположниците на уникалната за културата на нашата страна Плевенска библиотечна школа. Специален гост в качеството си на автор и дългогодишен изследовател на живота и дейността на тримата библиотечни дейци ще бъде проф. Мария Младенова от Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Проявата е част от проекта „145 години НЧ „Съгласие 1869″ – Плевен“, с финансовото съдействие на Община Плевен.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria