Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Читалище „Съгласие” организира малък празник за възрастните хора в село Бохот

Точно на датата, на която преди 145 години е основано читалище „Съгласие” – 1 октомври 1869 г., възрастните хора от Дома в Бохот бяха зарадвани с подаръци и концерт от служители на културния институт и спортен клуб „Спартакисти”, приятели на читалището. Секретарят на най-старото плевенско читалище Маргарита Лазарова прочете поздравителен адрес:
„Честит празник, мили хора! От името на екипа на читалище “Съгласие 1869” приемете най-сърдечни поздравления и благопожелания по повод 1-ви октомври – Международния ден на възрастните хора. Изразяваме своето уважение и преклонение пред трудолюбието, мъдростта и опита, постигнати от вас през годините. Днес ние се присъединяваме към вашия празник, защото нашето общество трябва да бъде общество на всички възрасти и защото всяка възраст има нужда от внимание, цвете, усмивка, обич. Пожелаваме ви здраве, бодър дух и спокойни старини!”
На всеки от присъстващите гостите подариха книга, както и 50 тома за библиотеката на Дома.
Подаръците, книгите и изпълненията на спартакистите повдигнаха духа и настроението на всички присъстващи.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria