Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Балетната школа при читалище „Съгласие“ отбелязва 60-годишен юбилей

За 60-та поредна година Школата за балет към читалище „Съгласие” събра родители, приятели и почитатели, за да представи заключителния си годишен концерт. Публиката отново има удоволствието да види спектакъла „Приказка за грамофона”, с който школата отбеляза 60-годишината от създаването си.
Преди спектакъла актрисата Мариета Калъпова припомни историята на школата от нейното създаване през 1954 г. досега, като специални поздрави получи дългогодишната й ръководителка Виолета Радева. Поздрав получиха и всички преподаватели, които заедно с момичетата и момчетата от Школата по балет създават красота.
Близо 100 балерини от 4 до 19-годишна възраст се включиха в балетния спектакъл и представиха различни стилове танци: класически балет, танго, чарлстон, рокендрол, модерен и джаз балет. Участие взеха и ученици от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” и танцьорите от брейк и попинг формации.

Възпитаниците на школата и техните преподаватели получиха поздравителен адрес и от министъра на културата Петър Стоянович. Сред публиката бяха много от възпитаничките на г- жа Виолета Радева, чийто деца в момента се обучават в Балетната школа.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria