Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Благотворителен концерт в помощ на децата на загиналите и инвалидизирани служители на ОД МВР-Плевен

Благотворителен концерт в помощ на децата на загиналите и инвалидизирани служители на ОД МВР-Плевен се състоя на 29 май 2014г. от 18.00 часа в читалище „Съгласие”. В него се включаха самодейни състави от школите към плевенските читалища, ученици от различни учебни заведения и детски градини. Инициативата се организира от Синдикален алианс „Сигурност” в МВР, съвместно с ръководството на Областната дирекция на Полицията в Плевен и е подкрепена от Община Плевен. Мотото на кампанията е „С обич на децата на бащите герои, с респект и признание”. В рамките на кампанията се проведе турнир по стрелба, предстои организирането на турнир по футбол.

След приключване на инициативите, събраните средства ще бъдат дадени на 19 деца на загинали и инвалидизирани наши колеги, обясниха организаторите от Синдикален алианс „Сигурност” в МВР.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria