Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

С "Книжен калейдоскоп" при децата на ЦДГ "Кокиче"

На 14 май 2014 г., с децата от ЦДГ"Кокиче" се проведе инициатива, посветена на Националната вивлиотечна седмица - "Книжен калейдоскоп".
Тя бе организирана по идея на екипа на библиотеката при читалището и реализирана в партньорство с ученици от трети клас при ОУ"Йордан Йовков"р с класен ръководител Галя Колева.
Инициативата предложи на вниманието на децата интересни познавателни задачи и игри, свързани с българските народни приказки.
Срещата бе едно емоционално изживяване както за малките деца, така и за инициаторите на мероприятието.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria