Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Вечер, посветена на 90-годишнината на Булат Окуджава

На 13.05.2014 г. се състоя последната изява от читалищната инициатива “Белла Хараламбова представя” като част от поредицата инициативи за 145-годишнината на читалището. Тя е свързана с ролята на “Съгласие” в разпространяването и популяризирането на руската култура - преводи на руски поети и писатели, доставка на руски издания за библиотеката, изучаване на руски език, самодейни постановки на руски пиеси. “До свидания, мальчики” бе вечер, посветена на 90-годишнината на Булат Окуджава, на неговото поетично и песенно творчество, представени от Белла Хараламбова и чудесните изпълнения на Саня Табакова, допълнени от Слави Павлов и Магдалена Начева от НУИ “П.Пипков” Събитието бе свързано и с датата 9-ти май, рожденния ден на Окуджава и Ден на победата, който заема специално място в творчеството му.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria