Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Международният ден на детската книга отбелязаха в читалище"Съгласие"

По случай 2 април - Международният ден на детската книга,
гости на библиотеката на читалище "Съгласие 1869" бяха деца от подготвителна група при ЦДГ "Слънце". От библиотечните работници те научиха интересни факти за произхода на самия празник,за книгата - неотменим спътник в живота на човека, за това как могат да станат читатели.
Децата разгледаха детския отдел на библиотеката и бяха поздравени от екипа с една от най-красивите приказки в световната литература "Храбрият оловен войник" на Ханс Кристиан Андерсен.

Боряна и Светлана от читалището, познати на малчуганите от ЦДГ "Надежда" с "Пътуващият куфар с приказките на Братя Грим", ги изненадаха този път с приказката "Малкият Мук". Разказаха им за Деня на детската книга и за читалищната библиотеката.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria