Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Балетната школа репетира „Приказка за грамофона”

Възпитаници и екип на Балетната школа при читалище „Съгласие 1869″ започна репетиции на юбилейната си постановка „Приказка за грамофона“. Тази година се навършват 60 години от основаването на школата. Идеята на постановъчния екип е да представи пред младата плевенска публика историята на грамофона през различни музикални сюжети и танци, като ще се включат и етно елементи.

Режисурата отново е поверена на Христо Домусчиев – Бебо, хореографията е дело на художествения ръководител на школата Маня Николова. Премиерата на новото представление е на 7 април в концертна зала „Емил Димитров“.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria