Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Белла Хараламбова: Светът би станал по-красив, ако всеки човек се обърне към изкуството

На 13 февруари, четвъртък, от 17 часа на сцена-фоайе в читалище „Съгласие 1869″ ще се състои първото издание от музикалния цикъл „Белла Хараламбова представя“. То ще бъде посветено на 115-ата годишнина от рождението на един от най-забележителните български и европейски композитори, Панчо Владигеров. Музикалните срещи са планирани да се провеждат всеки първи четвъртък от месеца до края на творческия сезон и ще представят интересни и не толкова известни факти от живота и творчество на емблематични български композитори, музиканти, изпълнители.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria