Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Читалище Съгласие е домакин на детска изложба, свързана с пчеларството

Читалище "Съгласие 1869" по повод 145 годишния си юбилей ще бъде домакин на Международния детски конкурс за рисунка и пластика - част от програмата на Международното пчеларско изложение - Плевен,който се провежда за 12- ти път. Експозицията от произведения на децата, участници в конкурса ще бъде разположена в централното фоайе на читалището.
Откриването на изложбата и церемонията по обявяването на наградите ще се състои на 7 февруари /петък/ от 17.00 часа.
Жури под председателството на художника Иван Велчев и представители на всички организатори на събитието/ Областен пчеларски съюз, читалището, Партнерс Експо/ определи отличията сред повече от 350 рисунки на деца в три възрастови групи: 3-5 г.; 6-12 г. и до 16 г. Бяха журирани и над 80 пластики и произведения на приложното изкуство.
В конкурса участват млади художници от детски заведения, училища,читалище, арт-школи и центрове по изкуствата от цялата страна:Русе, Пловдив, Бургас, Варна, Несебър, Благоевград, Търговище, Попово, Червен бряг, Карнобат, Габрово,София,Стара Загора,Разград, изключително силно присъствие на децата от Плевен, както и на традиционно представящите се школи от Сърбия и Македония. Много са и индивидуалните участници.
Ще бъдат връчени и специални награди от името на Областния пчеларски съюз, читалище "Съгласие", награда на изложителите, както и две грамоти за колективно участие.
ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!!!!

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria