Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"Българската Коледа"- традиция за читалище"Съгласие"

За поредна година читалище"Съгласие" се включи в инициативата "Българската Коледа", като тази година младежите от няколко младежки организации, обединени в "Младежки форум" се присъединиха към екипа на читалището и обединявайки усилия реализираха най- популярното благотворителното събитие.
Благотворителен базар за продажба на сладкиши, коледни картички и сувенири бе открит на 17 декември в 15.00 ч. пред читалище „Съгласие”, а след 18.00ч. продължи в читалището.
В 19.00 ч., на сцената на читалището започна благотворителният концерт. Участие в него взеха възпитаниците на Балетната школа и фолклорен ансамбъл " Мизия при читалището,даровити ученици от НУИ „Панайот Пипков”, СОУ „Иван Вазов”, Гимнзията с преподаване на чужди езици, СОУ „Стоян Заимов”, Професионалната гимназия по механоелектротехника, МГ „Гео Милев”, ДФСГ „Интелект”.Сред участниците бяха група Рампейдж, Недко Гешев, Боби Костов, Валери Лучев, Николай Иванов, Brakedance формация “Quadra Killers”, Виктория Стефанова, Рони, Йоана, Дани, Дени и Георги, Малката революция.
Събраната благотворителна сума от 720 лв ще бъде внесена по банковата сметка на „Българската Коледа” за лечение на деца със заболявания на слуха и зрението.

С подкрепата на "Българската Коледа" читалище "Съгласие1869" обединява желанието на хората да даряват и помагат, за да се докосне светлината на коледния празник до всяка детска душа.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria