Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

„Сурва, сурва година с Ран Босилек и третокласниците на ОУ"Йордан Йовков"

На 17 декември 2014 г. екипът на читалище "Съгласие" посрещна децата от III „а” клас на ОУ" Йордан Йовков" в обновената си зала-фоайе на IІ етаж в читалището с приятното предизвикателство - да проверят своите знания и да научат още нещо за традиционния български празник Сурваки с книжките на Ран Босилек. Децата останаха приятно изненадани от книжката- игра, която всяко от тях получи, за да "пропътува" през спирките, свързани с новогодишния празник.
Помощници в пътуването им бяха служителите на читалището, както и тяхната учителка- г-жа Галя Колева, която сподели „Партньорството на ОУ „Йордан Йовков” и читалище „Съгласие” датира от много отдавна в различни области. Игрите разработваме съвместно със служителите в читалището, а децата се потапят в един по-различен свят, където книгите и четеното са забавни и интересни занимания”.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria