Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Работилница “Направи дома си красив – да вдъхнем нов живот на старите вещи”

На 30 октомври 2013г. от 16 ч.,фоайето на читалището се превърна в работилница за децата от началния курс на ОУ “Йордан Йовков” и “Климент Охридски” и техните родители, които твориха под надслов “Направи дома си красив – да вдъхнем нов живот на старите вещи”. С помощта на техниката декупаж и използвайки салфетки, цветна хартия, бои, мъниста и природни материали, те развихриха своята фантазия и сътвориха истински произведения на изкуството. Предметите бяха подредени в специална изложба в читалището.
Инициативата е част от националната програма “Учене през целия живот”, а читалище "Съгласие" за пореден път е домакин на прояви по тази програма.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria