Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НАВЕЧЕРИЕТО НА ПРАЗНИКА НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

В навечерието на 1 ноември – Денят на народните будители читалище “Съгласие” ще бъде домакин на инициативи от националната програма “Учене през целия живот”. На 30 октомври от 16 ч. във фоайето на читалището ще се проведе съвместно занимание на деца и родители под надслов “Направи дома си красив – да вдъхнем нов живот на старите вещи”. Ученици от началния курс на ОУ “Йордан Йовков” и “Климент Охридски”, използвайки техниката декупаж ще преобразяват най-различни предмети от бита изаобикалящата ни среда.

На 31 октомври сутринта в ЦДГ “Надежда” ще се проведе занимание от поредицата “Пътуващият куфар с приказките на братя Грим”. Деца и библиотекари ще участват в “Да разкажем заедно” – този път приказката Хензел и Гретел. Тази инициатива се осъществява също и по линия на програмата за взаимодействие с културни институти. По същото време гости на Детския отдел и на читалнята при библиотеката на читалището ще бъдат деца от ЦДГ “Слънце”. Като бъдещи читатели децата ще бъдат въведени в света на книгите, ще бъдат запознати с работата на библиотеката и професията на библиотекаря.

Отново на 31 октомври, от 15.30 ч. в читалнята на библиотеката - литературен следобед, посветен на празника на будителите и 70 юбилей на големия поет и писател, наш съгражданин, Георги Константинов. Среща на три поколения – ученици от ІІІ клас на ОУ “Йордан Йовков”, учители и бъдещи учители – студенти от педагогическия колеж с Георги Константинов, който е и изучаван автор в програмата на началния курс.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria