Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГА ЗА АПОСТОЛА

На 29 октомври 2013г., от 17.00 ч. във фоайето на читалище"Съгласие1869" ще се състои представяне на оригинално двустранно издание за Васил Левски.Първата монографична част е озаглавена „Първият биограф на Апостола".Автори са проф. дин Иван Стоянов от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий" и доц. д-р Ружа Симеонова - директор на Научния архив към Българската академия на науките.Втората монографична част - „Първият уредник на музея на Апостола", е дело на директора на Националния музей „Васил Левски" - Карлово.
Събитието се организира от читалище"Съгласие", Общински комитет "Васил Левски" и Регионален исторически музей-Плевен и е със съдействието на Община Плевен.
Проявата е посветена на 140 години от смъртта на Васил Левски и 80 години от възстановяването на родната му къща.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria