Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

" ТРАВИАТА" НА СЦЕНАТА НА "СЪГЛАСИЕ"


Читалище "Съгласие" продължава инициативите си по повод 200 години от рождението на Джузепе Верди с представянето на една от най- известните опери на великия композитор - "Травиата". Музикалното събитието се състоя на 13 октомври 2013г. в зала “Емил Димитров” на читалище „Съгласие”.
Концертното изпълнение, с което организаторите от читалище „Съгласие” зарадваха плевенчани в неделя вечерта, бе дирижирано от Мартин Мазик и в съпровод на „Оркестра Симфоника” към читалище „Съгласие” и хористите с диригент Ивона Иванова.
Главните роли в „Травиата” бяха изпълнени от гостуващите оперни певци: испанката Айноа Гармендия, сопрано, италианецът Джулио Боскети, баритон, и перуанецът Андрес Вераменди, тенор, които с много чувство и неповторим глас завладяха публиката. В другите роли се изявиха италианката Роберта Маттелли и българските оперни певци Цветомира Гицова, Владимир Ников, Димитър Димитров, Христофор Попов.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria