Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"Тя, мина. Мина" в читалище “Съгласие”

На 21.06.2013.г. от 16.00 ч. в читалище"Съгласие1869" бе представен филм за чистата, красива и трагична любов между великия поет Пейо Яворов и Мина Тодорова- "Тя, мина. Мина". Филмът е направен от Елена Велева Равол и екип от България /Уляна Матева-режисьор,Румяна Лечева-сценарист и оператор Светлозар Недев/ и първата му прожекция е в Париж на конгреса на писателите, където е приет много добре.
Инициативата е на читалището и Дружеството на писателите в Плевен. С любезното съдействие на гостите читалище "Съгласие1869" ще предостави филма на всички преподаватели по български език и литература, както и се предвижда прожекция по повод 1-ви октомври- Деня на възрастните хора.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria