Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

ДЕЦАТА ОТ АРТАТЕЛИЕ"ДЪГА" С ПРИКАЗКИ, КУКЛИ И КАРТИЧКИ В ИЗЛОЖБА В "СЪГЛАСИЕ"

Читалище "Съгласие1869" отвори врати за изложбата на децата от артателие по приложни изкуства "Дъга" при ГПЧЕ-гр. Плевен с ръководител Анелия Илиева.Тази съвместна инициатива е продължение на активната работа на читалището с училището-партньор. В изложбата бяха представени предмети- кукли,картички,книги с приказките на малките любители на писаното слово на група "Приказен свят", изработени през годината по проект "Успех". Художествените произведения са изготвени с различни техники- пастел и акварел,пастел и акрил и от различен материал дърво,картон и керамика.Впечатляващ е о албумът с любопитни артефакти,отразяващ проучването на децата за изкуството от каменната ера до траките, направено в Историческия музей.
Изложбата е поредното доказателство за необятния творчески потенциал на децата и за себеизразяването им чрез изкуството.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria