Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

ПЪРВА НАГРАДА ЗА КЛУБ „КАЙЛЪКА” НА ПЪРВИ БАЛКАНСКИ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ХОПНИ МИ, ТРОПНИ МИ”

На 15 юни във финалния кръг на Първия балкански фолклорен фестивал"Хопни ми,тропни ми" в Пловдив първа награда спечели ФА"МИЗИЯ" при читалище "Съгласие1869" .Това е поредното отличие за плевенските танцьори, а на г-н Денев бе връчена специално награда за хореографска разработка на танца на клуб "Кайлъка". Като награда за чудесното представяне е поканата на организаторите към ФА"МИЗИЯ" да участва в предстоящ международен фолклорен фестивал също в гр.Пловдив.Заедно с участници от други осем страни те ще представят фолклорното богатство на народите си.
Началото на сегашния Балкански фестивал е поставено през януари 2012 г.,като всеки месец участват по четири състава, от които се излъчва по един победител. Всички месечни победители от 2012 г. и 2013 г. се класират за финалния кръг,който има два кръга – за фолклорно хоро и хореографска разработка, като оценката за цялостно представяне се базира и на двете неща.
Този фестивал е много по –различен от всички останали, има конкурсен характер и е с времетраене една календарна година.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria