Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Гала концертът на „Приказна галерия” се превърна в празник на града

Над сто възпитаници на Балетната школа и Балетното студио при читалище „Съгласие” бяха горещо аплодирани от препълнената зала „Емил Димитров” в понеделник вечер. Като „Културното събитие на годината” определи жена от публиката финалното представление на спектакъла „Приказна галерия”. От премиерата на 26 март, до сега, пред стотици плевенски деца беше разкрита тайната на фотографията – основната тема на спектакъла, но най-вече те почувстваха магията на танца. Постановката е на актьора Христо Домусчиев - Бебо (в ролята на разказвача), хореографията е дело на Маня Николова, художник е Иван Велчев - Йово, репетитор - Валя Козовска, и корепетитор - Илина Павлова. Участва цялото балетно студио на Школата – 23 момичета, 7 момчета от НУИ "П. Пипков" и трима танцьори от брейк формация „Ефект”. Помощничките на разказвача са Валерия и Ивана и техният кавалер – Михаил. В заключителния спектакъл по традиция се включват всички възпитаници на Балетната школа. С танци и костюми, които тематично допълват тези на каките, малките балерини, направиха своята първа премиера на голямата сцена. Най-малките от тях са само на три години, но нито за миг не се смутиха от светлината на прожекторите и бурните аплодисменти, с които ги поздрави публиката. В гала спектакъла своя последен танц – изненада, поздрав и сбогуване, представиха и трите абитуриентки на Студиото – Емили, Кристин и Симона.
След финала - цветя, аплодисменти и очакване за нови срещи. Най-малките балерини получиха своите свидетелства за отлично представяне по време на творческия сезон и шоколад с пожелание за сладка и забавна ваканция до 1 октомври, когато отново ще се съберат в балетната зала.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria