Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Годишен заключителен концерт на "ПРИКАЗНА ГАЛЕРИЯ"

В понеделник, 3 юни, от 19 ч. в зала "Емил Димитров" ще станете свидетели на поредния впечатляващ балетен спектакъл - "ПРИКАЗНА ГАЛЕРИЯ". Това е поредната продукция на Балетната школа при читалището с образователна цел след „Приказка за балета” и „Ледената царица”. „Приказна галерия” разкрива тайните на фотографията по забавен и увлекателен начин. Постановката е на актьора Христо Домусчиев - Бебо (в ролята на разказвача), хореографията е дело на Маня Николова, художник е Иван Велчев - Йово, репетитор - Валя Козовска, и корепетитор - Илина Павлова. Участва цялото балетно студио на Школата, момчета от НУИ "П. Пипков" и ученици на брейкърите от формация „Ефект”. Помощничките на разказвача са Валерия, Ивана и Михаил. През пролетта постановката беше играна многократно пред деца от детски градини и начални училищни класове.
В ГОДИШНИЯ ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ще вземат участие всички възпитаници на Балетната школа при читалище "Съгласие" - от 3-годишните балерини, до абитуриентките.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria