Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Празник на детската книга в навечерието на 24 май

В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура, в библиотеката на читалище „Съгласие 1869” се състоя мила среща.
Пред децата от втори клас на СОУ “Хр. Смирненски” детската писателка и дългогодишна учителка Руска Коркудова представи своята книжка „Моето прозорче”. Малките ученици прочетоха избрани от тях стихове и получиха автографи.
С топли думи класната ръководителка Снежана Лишкова благодари на г-жа Коркудова и екипа на библиотеката. Всички заедно в края на срещата в аванс честитиха рождения ден на писателката – 24 май, когато тя ще отпразнува 75-годишен юбилей. По този повод тя получи поздравителен адрес от читалището.
По-късно, първокласници от СОУ „Иван Вазов“ също бяха гости на читалище „Съгласие“. Те се запознаха с историята и интересните занимания, които предлага най-старият културен институт в града. Основната им спирка беше Детският отдел на библиотеката, където всички винаги са добре дошли за нови срещи с хубавите книги.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria